Kuvertür Dolum Hattı
Profesyonel kullanım için sıklıkla tercih edilen kuvertür çikolata üretiminde, İnnovas Makine olarak çikolatanın istenen gramajda ve biçimde üretilmesinde kalıba dolum yapılmasından paketleme noktasına kadarki süreçte profesyonel ekipmanlarımız ile çözüm ortağınız olarak hizmet vermekteyiz.
Hattın bölümleri şu şekilde sıralanabilir;
1. Isıtma Tüneli
Isıtma tünelinde boş kalıplar ayarlanan dolum sıcaklığına kadar seramik ısıtma elemanları ile ısıtılır. Seramik ısıtıcıların ısı kontrolleri akım kontrollü sürücüler ile yapılmaktadır ve sistem ısı izolasyonuna sahiptir.
2. Depozitör
Çok noktadan aynı anda yapılan dolum sayesinde oluşabilecek kabarcıklar önlenmektedir. İsteğe bağlı olarak one-shot veya solid depozitör kullanılabilir. ±1,5 gr gramaj hassasiyeti sağlanmaktadır. Hız ve pozisyon kontrollü karıştırıcılar sayesinde çikolatanın çeşitlerine göre farklı hızlar set edilebilmekte ve aynı zamanda karıştırıcıda pozisyon kontrolü yapılabilmektedir.
Servo kontrollü pistonlar sayesinde enerji kesilip tekrar verildiğinde pozisyon bilgileri kaybedilmemektedir. Piston çapı ve sayısı projeye göre şekillenebilir.
3. Vibrasyon Ünitesi
Bu üniteden vibrasyon yukarı-aşağı yönde ve sağ-sol yönde hız ayarı yapılabilmekte aynı zamanda vibrasyon konveyör bandında hız ayarı yapılabilmektedir. Vibrasyon ünitesi, ana PLC ve dokunmatik ekran tarafından çalıştırılır ve ayarlanır.
4. Soğutma Tüneli
Yüksek izolasyona ve enerji verimliliğine sahip tamamen paslanmaz çelik yapıya sahip soğutma tünelinde, kalıplar belirlenen soğutma süresine ve kapasiteye göre hesaplanan adette yerleştirilir. Tünel içindeki modüler bantta Intralox ThermoDrive® teknolojisi kullanılmaktadır. Kapaklar her iki yönden de açılabilme özelliği sayesinde kolay temizlenebilen hijyenik yapıya sahiptir. Soğutma tüneli içerisinde istenilen sıcaklığa göre ayarlanabilen 6 farklı soğutma bölgesi bulunmaktadır. Çoklu fan özelliği ile üst sınıf etkinliğe sahip su bataryalı soğutma sistemine sahiptir.
5. Otomatik Kalıp Transferi
Soğutma tüneli çıkışında kalıplar burkma ve kalıptan çıkarma ünitesine otomatik olarak transfer edilir. Bu ünite proje içeriğine göre farklılık gösterebilir.
6. Burkma ve Kalıptan Çıkarma
Çikolata kalıbı bu bölgede her bir köşesinden pnömatik silindirler sayesinde yukarı ittirilerek burkulur. Bu sayede çikolatanın kalıptan çıkarılma işlemi başarı ile tamamlanır.
Servo sürücülü hareket sistemine sahip otomatik kalıp boşaltma sistemi, blower kullanarak oluşturduğu vakumu; vakum vantuzları sayesinde çikolataları tutmak ve kalıptan çıkarmak için kullanmaktadır. Burada 6 eksenli kol robot kullanılmaktadır. Bu ünite proje içeriğine göre farklılık gösterebilir.